Spring naar hoofd-inhoud

Detail bericht


Ikiji Ryu's deelname aan EK Bologna 2018

Tweemaal BRONS voor Ikiji Ryu op het Europees Kampioenschap Ju Jitsu in Bologna.

Van 26 tot 28 oktober vond in het Italiaanse Bologna het Europees kampioenschap Ju Jitsu voor junioren en aspiranten plaats.

bronzen medaille voor Paolina Jansen Buonsenso en Joran Dams - Duo mix U18

bronzen medaille voor Nikiya Dams en Lander van den Bossche - Duo mix U21.

Ju Jitsu school Ikiji Ryu uit hartje Antwerpen was daar sterk vertegenwoordigd.  Zes leden van Ikiji Ryu werden door de Belgische Ju Jitsu Federatie geselecteerd voor de wedstrijddiscipline Duo, een intensieve, demonstratieve wedstrijdvorm waarbij men het steeds in paren tegen elkaar opneemt.

In Bologna had de Europese top zich verzameld. Meer dan 20 landen dongen mee naar een plaats op het podium.

Het duo Paolina Jansen Buonsenso en Joran Dams behaalden in hun eerste EK deelname de bronzen medaille in de categorie Duo mix U18.

Het duo Nikiya Dams en Lander van den Bossche behaalden eveneens de bronzen medaille in de categorie Duo mix U21.

Beide duo’s waren reeds eerder aan een sterk seizoen begonnen en behaalden in september alletwee het goud op de German Open ‘grand Slam’ te Gelsenkirche.

Ook de andere atleten van Ikiji Ryu behaalden puike resultaten.  Het Duo Marnix Mathy en Joran Dams stranden na enkele heel spannende wedstrijden op het half puntje van het Brons op de 5e plaats bij de U18 Men.  Het duo Nikiya Dams en Marion Decrop behaalden eveneens een 5e plaats in de categorie U21 Women. Het duo Mira Simons en Paolina Jansen Buonsenso eindigden bij hun eerste EK deelname op de 9e plaats.

Over het geheel van deze Europese competitie heeft het gehele Belgische team het overigens uitmuntend gedaan en eindigde België met 13 medailles op de 4e plaats in de landenranking.